Ohjauskulmat

Pyöränkulmat kuntoon

Ohjauskulmien säätäminen

Oikeat pyöränkulmat varmistavat turvalliset ajo-ominaisuudet ja vähentävät renkaiden virhekulumista

Onko ratti vinossa, meneekö auto uraisella tiellä omia polkujaan? Ovatko renkaat kuluneet epätasaisesti, täriseekö ohjaus? Nämä kaikki ovat mahdollisia oireita virheellisistä pyöränkulmista. 

Harmittavan usein virheet ohjauskulmissa tulevat esiin vasta renkaanvaihdon yhteydessä. Renkaan sisäkulmat ovat salakavalasti kuluneet loppuun, vaikka muuten renkaassa olisi pintaa vielä reilusti jäljellä. Useimpien nykyaikaisten autojen ohjausgeometria on suunniteltu siten, että pienet virheet pyöränkulmissa eivät välttämättä vaikuta oleellisesti auton käyttäytymiseen. Renkaat ovat kovilla kuitenkin jo melko pienten poikkeamien johdosta, vaikkei autossa mitään varsinaista vikaa tai väljää olisikaan.

Me hoidamme ohjauskulmat kuntoon 30 vuoden kokemuksella ja nykyaikaisella 3D-laitteistolla rengasliikkeessämme Vantaalla. Säädämme ohjauskulmat, caster- ja camber-kulmat. Tulostamme toimenpiteestä kirjallisen raportin asiakkaalle.

Aurauskulma

Aurauskulmalla tarkoitetaan sitä, ovatko saman akselin pyörien etu- vai takareunat lähempänä toisiaan. Mikäli etureunat ovat lähempänä toisiaan, puhutaan aurauksesta, jos taas takareunat, on kyseessä haritus

Camberkulma

Camber eli pyörän pystykallistuma kertoo sen ”makaako” rengas enemmän sisä- vai ulkokulmansa varassa. Mikäli rengas lepää enemmän sisäkulmallaan, on camber-kulma negatiivinen, mikäli ulkokulmallaan, camber on positiivinen.

Casterkulma

Casterkulma on käytännössä pystyakselin ja sen akselin, jonka ympäri pyörä kiertyy rattia käännettäessä, välinen kulma.

Kulkukulma

Kulkukulma kertoo sen, kulkeeko auto suorassa vai jompikumpi kylki edellä. Optimi kulkukulma on nolla, jolloin auto kulkee suorassa tiehen nähden.

Tarkastamme aina rengastöiden yhteydessä renkaan kulumismuodon ja annamme tarvittaessa suosituksen ohjauskulmien tarkastuksen ja säädön tarpeellisuudesta.

 

MIKÄ RENGAS SOPISI MINULLE PARHAITEN?

TESTAA TÄSTÄ

PREMIUM

Renkaat

Kertyykö kilometrejä roimasti vuodessa, joten auton renkaat tulisi olla huippulaatuiset ja turvalliset ajossa, mutta kuitenkin lähes äänettömät? Premium-rengasluokasta löydät testimenestyjän renkaat. Pito ei petä ja ajomukavuus on taattu!

 • Ajomäärä 
 • Jarrutusmatka 
 • Rengasmelu 
 • Taloudellisuus 

Tutustu PREMIUM-renkaisiin

QUALITY

Renkaat

Etsitkö tasoltaan korkeita auton renkaita, vaikkakaan auto ei ole sinulle se päivittäinen työjuhta? Quality-renkaat ovat mainio vaihtoehto, kun arvostat renkaissa laatua ja muita hyviä ominaisuuksia, mutta ilman ammattitautoilijan vaatimuksia. 

 • Ajomäärä 
 • Jarrutusmatka 
 • Rengasmelu 
 • Taloudellisuus 

Tutustu QUALITY-renkaisiin

BUDGET

Renkaat

Lähinnä lyhyet työmatkat ja kauppareissut hoituvat erinomaisesti Budget-renkailla. Budget on valinta sinulle, joka etsit näppärää, kustannustehokasta rengastyyppiä, et istu ratissa vuoden aikana pitkiä aikoja ja ajat pääosin hyvissä olosuhteissa.

 • Ajomäärä 
 • Jarrutusmatka 
 • Rengasmelu 
 • Taloudellisuus 

Tutustu BUDGET-renkaisiin

Rahoitus ja osamaksu helpottavat hankintaa

TARJOAMME RENGASCENTER-RAHOITUKSEN

Resurs Bank -rahoituksella saat lainapäätöksen heti, ilman takaajia tai vakuuksia. Hae tiliä lähettämällä viesti RENGASCENTER numeroon 18311. Paluuviestinä saat linkin, jonka kautta pääset täyttämään hakemuksen.

Rahoitus

Hae RengasCenter-tiliä nopeasti

Lähetä viesti RENGASCENTER numeroon 18311.